Zdroj: FB Antonínovo pekařství

Zdroj: FB Antonínovo pekařství

Antonínovo pekařství (AP) jsem zaznamenala již na začátku svého působení v roce 2014, když mě tam vzal kolega z bývalé práce, který měl vždy perfektní přehled o všech gastro rájích. V té době jsem dělala v Jeleních špercích a byli jsme až nebezpečně blízko tomuto úžasnému místu. Takže se to většinou zvrhlo na každodenní procházky tímto směrem. 🙂

Jelikož jsme tehdy v Jelenech vymýšleli různé akce pro naše zákazníky, rozhodli jsme se udělat jednu spešl Valentýnskou – v naší mluvě Jelentýnskou a zapojit do ní další podniky na Vinohradech, které máme rádi. A protože mi nikdy nedělalo problém oslovit kohokoliv (teda když se jedná o práci 🙂 ), tak jsem chtěla zapojit i Antonínovo pekařství. Překvapilo mě, že se ozval samotný majitel – pan Antonín Kokeš a bylo to super setkání a super spolupráce.

Zdroj: FB Antonínovo pekařství

Zdroj: FB Antonínovo pekařství

Od té doby jim ohromně fandím a není to už jen jedno pekařství na Vinohradech, ale hned čtyři – zatím stále po Praze. Většina Pražáků tato místa zná, ale nevím, zda všichni znají příběh v pozadí. Věděli jste, že pan Antonín Kokeš je spoluzakladatelem a aktuálně jediným majitelem společnosti ALBI? Ano, té společnosti, ze které většina z nás má nějaké to přáníčko, deskovou hru a mnoho dalších zábavných věcí.  Základ celého byznysu pana Antonína začal ještě při jeho studiu na vysoké škole v roce 1991 prodejem pohlednic na Staroměstském náměstí. A nyní je zde společnost, která má 28 let fungování na trhu, 31 značkových prodejen a působí ve třech zemích.

Možná i proto je AP úspěšné od prvního dne, kdy otevřelo své dveře zákazníkům. Samotný Antonín však tento okamžitý úspěch nečekal a pekařství si založil také pro sebe, protože obdobný koncept poctivých řemeslných pekáren znal z Německa a chyběl mu tady v ČR. Nicméně opravdu našel díru na trhu a je zcela běžné, že  se v tomto pekařství stojí fronty skoro pořád. A čím je vlastně tak skvělé? Zde jsou mé důvody proč jej mám ráda já:

  • Celou výrobu pečiva vidíte na vlastní oči – vidíte tedy pod ruce pekařům – nic se neschovává někde vzadu v provozu.
Zdroj: FB Antonínovo pekařství

Zdroj: FB Antonínovo pekařství

  • Čerstvé suroviny, žádné zmrazené polotovary, poctivé řemeslo a ano i špetka oné ingredience – pečeme s láskou (možná klišé, ale tady jim to fakt věříte).
Zdroj: FB Antonínovo pekařství

Zdroj: FB Antonínovo pekařství

  • Otevřeno již od 7:30 a to i v sobotu a v neděli – takže i o víkendu můžete mít chleba a rohlíky právě vytažené z pece.
  • Samozřejmě samotná nabídka pečiva – koláče na různé způsoby, hlavně takové ty klasické, jak od babičky, a především vyhlášené rohlíky a chleba.
Zdroj: FB Antonínovo pekařství

Zdroj: FB Antonínovo pekařství

  • Rohlíky a chleba si zaslouží samostatný bod – jsou boží a tím hlavním, proč sem lidi chodí. Jejich složení má jen pár poctivých ingrediencí – ne výpis jak plachtu se všemi dochucovadly, barvivy, stabilizátory a plno dalších hnusů.
  • Perly, co vás vrátí do dětství – jako poctivý kus chleba s vajíčkovou pomazánkou!
  • Krásný interiér, atmosféra, a hlavně to tu božsky vonííííí!!!
  • Skvělá komunikace na sociálních sítích a zájem o zákazníky a aktuální témata – jako např. ekologie, aktuální otázka plastů (kafe s sebou a obalové materiály) apod.

49301958_2225683914129540_999584252947333120_o

  • Krásnou ukázkou je i jejich předvánoční anketa, kolik lidí ocení vánočku bez rozinek, ať se hlásí a že ji pro ně upečou.

47247281_2192555390775726_3821591917783678976_o

  • V létě jsou zde velké fronty na točenou zmrzlinu a mají zde např. i kočárkovou zmrzlinu. 🙂 Mrkněte na jejich stránky, co se pod tímto názvem skrývá.
Zdroj: FB Antonínovo pekařství

Zdroj: FB Antonínovo pekařství

  • Přes den si zde kromě pečiva můžete dát i polévku či něco malého na zub a samozřejmě také kafíčko a posedět v příjemném prostředí.
Zdroj: FB Antonínovo pekařství

Zdroj: FB Antonínovo pekařství

Se superlativy bych mohla pokračovat dále, nicméně lepší bude, když sem zavítáte sami a určitě pochopíte, proč je AP tak oblíbené a vyhlášené pekařství. Závěrem bych chtěla říct, že AP je skvělé jako celý koncept: kvalitní a chutný produkt, vždy super lokace a krásný interiér, skvělá komunikace se zákazníkem, perfektní marketing a samozřejmě i obchodní duch v pozadí. Pro mě osobně je třešničkou na dortu to, že jsem měla možnost poznat pana majitele (už jen to jeho jméno je jak z pohádky 🙂 ), vím, kdo za tímto projektem stojí a vím, jaké má názory na celkové dění u nás v ČR. A přesto, že mnohdy riskuje ztrátu zákazníků či dodavatelů a odběratelů, nebojí se říkat tyto své postoje a názory veřejně. A za to si ho cením a věřím, že naopak to je ta cesta k úspěchu! Dělat věci férově a tak, jak to cítíme. Pokud chcete podpořit další skvělou českou značku, zajděte si do AP na něco dobrého na zub a dejte vědět, jak se vám tam líbilo.

Petja